EAO Benelux ontzorgt klant door plug-and-play te leveren

EAO Benelux ontzorgt klant door plug-and-play te leveren

Innovatief, robuust, intuïtief en betrouwbaar: dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de producten van EAO Benelux, specialist in hoogwaardige drukknoppen, toetsenborden, bedieningselementen en complete besturingsunits en -systemen voor onder meer bouwmachines. EAO kan al deze producten bovendien klantspecifiek maken, zegt algemeen directeur Dave Polman. 'Wie wil, kan schakelaars of bedieningspanelen volledig plug-and-play aangeleverd krijgen.'

EAO Benelux is vooral bekend in de machine- en scheepvaartbouw, maar richt zich de laatste jaren ook zeer nadrukkelijk op producenten van de (zware) bouwmachines. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf beschikt over een eigen productieafdeling in Dordrecht waar specialisten bijvoorbeeld schakelaars bedraden en voorzien van een connector, complete bedieningspanelen ontwikkelen en assembleren of kant en klare drukknoppen met kabel en connector leveren.

Complete oplossingen

Polman: 'We hebben gemerkt dat er groeiende interesse is in complete oplossingen. De productieafdeling is zo’n zeven jaar geleden geïmplementeerd in ons bedrijf en levert toegevoegde waarde voor de klant. De klant is niet meer afhankelijk van andere bedrijven die een product van ons nog moeten bekabelen of voorzien van een waterdichte afscherming: het kan allemaal bij ons. Met andere woorden: klanten hoeven geen andere orders uit te zetten om het product compleet te krijgen. En wij kennen het product natuurlijk als geen ander.’

Het grote voordeel van alles onder één dak scheelt de klant gedoe, transportkosten, orderkosten, bankkosten én natuurlijk tijd, aldus Polman. Hij vervolgt: 'EAO staat bekend om hoogwaardige producten. Wanneer we een product plug-and-play afleveren, wéét de klant de kwaliteit van de complete aanlevering dan ook heel hoog is. Er wordt wel eens gezegd dat we niet de allergoedkoopste zijn, maar wel de beste.’

We hebben in de loop der jaren verschillende machines aangeschaft om het werk zo makkelijk, efficiënt en voordelig te kunnen doen”

De eigen productieafdeling van EAO Benelux in Dordrecht telt drie verschillende ruimtes. Polman: 'We hebben in de loop der jaren verschillende machines aangeschaft om het werk zo makkelijk, efficiënt en voordelig te kunnen doen. Verder maken we gebruik van goede bronnen om ons heen, denk aan toeleveranciers van printplaten en engineers. Ook software engineers die bijvoorbeeld helpen bij CAN-systemen. Bovendien beschikken we over een projectmanager die de productieafdeling in Dordrecht coördineert.’

Speciale snij- en stripmachines

In de eerste ruimte worden complete drukknoppen geassembleerd en verpakt. De tweede ruimte is ingericht voor het produceren van drukknoppen met kabel, het bestukken van printplaten voor complete panelen en het aanzetten van connectoren. Speciale snij- en stripmachines zorgen voor een efficiënte en consistente afwerking van de kabels. Daarbij gaat het om gerenommeerde kwaliteitskabels van onder meer Lapp Benelux en Helukabel.

Voor het eenvoudig aansluiten wordt aan het eind van de kabel het aansluitschema weergegeven”

Medewerkers van EAO Benelux solderen de kabels aan de drukknoppen en isoleren deze vervolgens met krimpkous. De afwerking van de kabel kan uitgevoerd worden naar de wensen van de klant, denk aan adereindhulzen of met een speciale connector. Voor het eenvoudig aansluiten wordt aan het eind van de kabel het aansluitschema weergegeven. Hiervoor worden kwaliteitslabels van Altec gebruikt.

In de derde ruimte van de productieafdeling worden onder meer de lenzen van de drukknoppen en schakelaars gegraveerd met teksten en symbolen. Ook worden ze hier ingelakt. Speciaal graveerwerk op gravoply materiaal is mogelijk. Het product wordt uiteindelijk verpakt en eventueel voorzien van een productcode.

Specifieke wensen

Wanneer een klant specifieke wensen heeft, gaat een applicatiespecialist van EAO in principe altijd bij hem of haar langs. Applicatiespecialisten zijn in staat om de vertaalslag te maken tussen de wensen van de klant en de technische invulling daarvan. Daarbij wordt hij ondersteund door de projectmanager. Polman: 'Maar klanten komen ook graag hier in Dordrecht, om te zien wat we allemaal kunnen in onze productieafdeling. Zo kunnen ze bovendien met eigen ogen zien dat we een optimale kwaliteitscontrole hebben.’

EAO maakt verschillende series die geschikt zijn voor bouwmachines, agrarische machines en wegenbouwmachines. Zoals de serie 82: vandalismebestendige, aantrekkelijke schakelaars voor gebruik in ruwe omgevingen. Deze serie met lange levensduur is geschikt voor industrie, bouwmachines, openbare ruimtes en toegangscontroles. De drukknoppen – met uitstekend tactiel gevoel bij het schakelen - hebben een robuuste behuizing van roestvrij staal, messing of geanodiseerd aluminium.

Tenslotte noemt Polman de Serie 45: modulair, esthetisch en robuust in gebruik. Deze serie biedt gebruikers veiligheid in alle functies en voor elke toepassing in onder meer de machinebouw. Door hun hoge beschermingsklasse (IP69K) kunnen stof en vloeistoffen zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden niet binnendringen. Dankzij hun lange levensduur zijn de intuïtieve schakelaars uitstekend geschikt voor ruwe industriële omgevingen.

De producten van deze series zijn plug-and-play aan te leveren. Polman: 'Het is maatwerk, klaar voor gebruik. Door een product klantspecifiek te maken, ontzorgen we hem of haar van a tot z.’

Dit artikel is gesponsord door EAO Benelux.

Brandstof kan tijdens het transport en de verwerking op vele manieren verontreinigd raken met vuil, stof en andere organische stoffen. En condenswater kan zich in tanks ophopen, waardoor er corrosie en microbiële groei optreden.

Vier minder bekende oorzaken van problemen met machines met veel motorvermogen

Als je bepaalde zaken niet weet over filtratie en koelvloeistoffen, dan kan dat leiden tot verminderde prestaties en meer ongepland onderhoud van zware machines. Hier zijn vier minder bekende problemen die de prestaties van machines met veel motorvermogen kunnen beïnvloeden.

Relly 1.8 en 1.8E: Gewichtheffers van formaat

Relly 1.8 en 1.8E: Gewichtheffers van formaat

Met drie modellen, diverse motorvarianten en ruim honderd aanbouwdelen biedt Relly slechts twee jaar na de introductie talloze keuzemogelijkheden. Jongste ontwikkeling is de 1.8, die qua styling overduidelijk familie is van de 1.0 en 1.3, maar er qua hefvermogen en afmetingen een flinke schep (of bak...) bovenop doet. Jan Jacob Bles heeft zowel de diesel als de elektrische variant getest.

Nieuwe outdoor keypad met acht knoppen; geschikt voor heavy duty en breed inzetbaar

Nieuwe outdoor keypad met acht knoppen; geschikt voor heavy duty en breed inzetbaar

De succesvolle Serie 09 keypads van EAO heeft een nieuwe versie gekregen, die acht knoppen heeft en daarmee nog breder inzetbaar is. De keypad is robuust en waterbestendig uitgevoerd, speciaal voor buitengebruik, onder extreme, zware omstandigheden. Ook is de module volledig programmeerbaar en kunnen de knoppen worden voorzien van klantspecifieke symbolen.

Jac Rijk benut passende leaseoplossing voor gebruikt materieel

Jac Rijk benut passende leaseoplossing voor gebruikt materieel

Grondverzetspecialist Jac Rijk moest snel gebruikt materieel aanschaffen. Dankzij de soepele samenwerking van de betrokken teams binnen DLL waren de machines snel leverbaar en werd de juiste leaseoplossing aangeboden.