Deutz investeert in batterij elektrisch en neemt het Brabantse UMS over

Deutz investeert in batterij elektrisch en neemt het Brabantse UMS over

De Duitse grootmacht in motorenbouw Deutz heeft aangekondigd emissieloos specialist UMS over te nemen. Deutz zal voor 100% eigenaar worden.

Onlangs nog opende UMS een de opening van een nieuwe faciliteit op een industriepark Kleefse Waard. Een mijlpaal, aldus het bedrijf toen. 'Een belangrijke stap voorwaarts' om de productiecapaciteit te kunnen vergroten. Toen al werd er gefluisterd dat er meer groot nieuws in het vat zat bij de Brabantse voorloper voor emissievrije oplossingen voor zwaar materieel.

Dat grote nieuws werd door Deutz op een zondag bekend gemaakt. Het Duitse concern dat al enige tijd samenwerkt met het het bedrijf uit Oss, dat inmiddels al ruim 200 machines voorzag van emissievrije oplossingen, neemt het nu dus volledig over.

"Door de overname van UMS versnelt Deutz de ontwikkeling van batterij-elektrische aandrijvingen voor zware toepassingen en zal het onmiddellijk de elektrificatie van grotere off-highway machines faciliteren," zegt Deutz CEO Dr. Sebastian C. Schulte. "We zetten hiermee een strategisch belangrijke stap onder onze Dual+ strategie en zullen een sleutelrol spelen in de consolidatie van de markt voor verbrandingsmotoren en voor klimaatvriendelijke aandrijvingen die voor grote machines worden gebruikt."

New Technology CEO Bert van Hasselt bij Deutz onderstreept het belang:"Door de aankoop van UMS maken we een technologische sprong voorwaarts en besparen we zowel tijd als middelen. Bovendien zal onze expertise in industrialisatie de UMS-technologie in staat stellen op te schalen. Deze overname onderstreept onze strategie om onze klanten nu en in de toekomst de beste producten op de markt te bieden."

Door de overname van UMS kan Deutz nieuwe klantgroepen in de transport- en logistieke sector bedienen en het onderzoek en de ontwikkeling met betrekking tot alternatieve aandrijvingen aanzienlijk versnellen. Dit komt omdat de elektrificatie-kits van UMS het gemakkelijk maken om alternatieve aandrijvingen te integreren in de bestaande motorruimte, zonder dat er veel tijd en geld hoeft te worden besteed aan het herontwerpen van de machines. Hierdoor kunnen ze worden geïnstalleerd in nieuwe machines op bestaande assemblagelijnen of direct achteraf worden ingebouwd De industrialisatie van UMS-oplossingen zal voornamelijk plaatsvinden op Duitse locaties.

Lees ook: