Vink gaat verder als Focus: 'naamswijziging is een logische stap'
In 2021 splitste Vink Aannemingsmaatschappij uit Barneveld zich af van Vink Holding. Sinds 15 januari 2024 gaat de Gelderse aannemer verder onder de nieuwe naam Focus.
In 2021 splitste Vink Aannemingsmaatschappij uit Barneveld zich af van Vink Holding. Sinds 15 januari 2024 gaat de Gelderse aannemer verder onder de nieuwe naam Focus.
TWA Taxaties en Advies start met het online taxeren van bedrijfsmiddelen zoals machines en transportmaterieel. Ondernemers die overwegen een machine te verkopen of gewoon willen weten wat de marktwaarde ervan is, kunnen online foto's uploaden. Zij krijgen dan binnen twee dagen een waarde-indicatie.
Met het herstel van de Nederlandse economie is de mismatch op de arbeidsmarkt op recordniveaus uitgekomen. De bouw is een van de sectoren die hierdoor sterk geraakt wordt. Bij de monteur grondverzet en wegenbouwmachines is 62 procent van de vacatures onvervulbaar.
Langen Grondverzet uit Sambeek en Laarakkers uit Boxmeer zijn een samenwerking aangegaan. Laarakkers wordt mede-eigenaar van Langen Grondverzet en zal de huidige eigenaar, Bart Langen, ondersteunen op het gebied van marketing, administratie, personeel en IT. Bart Langen wordt operationeel directeur van Langen Grondverzet en blijft het aanspreekpunt voor klanten en leveranciers.
De samenwerking tussen Van Lenthe Dalfsen en VanMeijel als softwareleverancier was altijd al goed. De samenwerking als strategische partners is zo mogelijk nog beter. Harold van Lenthe en Wouter Hulleman vertellen over deze verandering én over de nieuwe verwerking van de werkbonnen. "Oudere collega's vertellen nu zelfs anderen over de voordelen van de nieuwe app."
De regels voor PFAS worden verder versoepeld. De norm wordt verruimd van 0,8 naar 1,4 microgram PFAS per kilo grond. Daarnaast wordt voor grond en bagger één lijn getrokken, en komt er meer ruimte voor toepassingen in diepe plassen. Dit schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan de Tweede Kamer.
De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling) kan sinds maandag 6 april 9.00 uur worden aangevraagd. Werkgevers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen 2 tot 4 weken een voorschot verwachten. Maar hoeveel kunt u krijgen en hoeveel bedraagt dit voorschot? Met deze handige tool heeft u het zo inzichtelijk.
Projectontwikkelaars kunnen weer natuurvergunningen aanvragen voor bouwprojecten die kunnen leiden tot stikstofneerslag in natuurgebieden. De vergunningverlening lag lange tijd grotendeels stil, omdat de rechter het stelsel waarmee de overheid de stikstofuitstoot reguleerde, ongeldig had verklaard. Dinsdag is een nieuw stikstofregistratiesysteem van start gegaan.
De PFAS-problemen in de bouwsector zijn nog lang niet voorbij. Volgens brancheorganisatie Bouwend Nederland kampen veel bedrijven met hinder en extra kosten bij het verplaatsen van grond. Daarnaast loopt het aantal nieuwe infraprojecten enorm terug en veroorzaakt het uitblijven van een norm voor gebruik van grond bij oppervlaktewater nog steeds problemen. Minister Van Veldhoven vindt juist dat het de goede kant opgaat.
Het is belangrijk dat de bouwsector schoner wordt. Ook de sector zelf heeft daar baat bij, zegt minister Stientje van Veldhoven (Wonen). De crisis die is ontstaan door strenge normen voor zogenoemde PFAS heeft dat nog duidelijker gemaakt, aldus de bewindsvrouw.
TelliQ, ontwikkelaar van telematica-systemen, heeft de TQ12 op de markt gebracht. De telematica-unit is speciaal ontwikkeld voor machineparken met kleinere of oudere machines, die meestal geen voorzieningen hebben om CAN-busdata uit te lezen.
Klaas Kooiker en Arnold Tuytel groeiden in 2019 uit tot dé gezichten van het bouwprotest. Maar wie zijn deze mannen eigenlijk? 'Even schoot door mijn hoofd mijn bedrijf te verkopen.'
De bouw wacht in 2020 een krimp van 2 procent, voorspelt ABN AMRO in een rapport over de sector. De terugloop is een direct gevolg van overheidsbeleid over de uitstoot van stikstof en het verplaatsen van met PFAS vervuilde grond. De grond-, wegen-, en waterbouw wordt het hardst geraakt met een min van 3,5 procent. Verhuurders van bouwmaterieel kunnen 2 procent krimp tegemoetzien.