Mecalac

De multi-grondverzetmachines en (rups)graafmachines van Mecalac hebben een brede groep gebruikers; wegenbouwers, stratenmakers, stadsdiensten en loonwerkers. Als je van plan bent om materieel van Mecalac te kopen voor jouw inzet, wil je natuurlijk graag weten wat de verschillen zijn.

Op deze site vind je de informatie om te bepalen welke machine het beste bij jouw inzet past. Deze onafhankelijke informatie is verzameld door de redactie van BouwMachines. Een vergelijking maken tussen Mecalac en verschillende andere merken en beschikbare machines is zo heel eenvoudig.

Informatie over de verschillende Mecalac bouwmachines
Nieuws, video’s en reportages, op deze site vind je alles wat je wilt weten over de Mecalac machines, zorgvuldig samengesteld door de redactie van BouwMachines. Maak er gebruik van om sneller en makkelijker te beslissen welke machine voor jouw inzet geschikt is.

Vrijwel alle techniek zit in de onderwagen. In de bovenwagen treffen we het ventielenblok, achter de open te klappen kap is ruimte voor een automatische smering.

Test gemist? Dit zijn de 3 meest bekeken praktijktests

Afgelopen jaar zijn er weer flink aantal machines getest. Techniek, comfort en prestaties werden langs een meetlat gelegd. Deze zomermaanden blikken we terug op die tests: dit zijn de 3 best gelezen

Foto's: Michel Velderman

Machinist van de maand januari: Arjan van Leussen en zijn Mecalac...

Al bijna 30 jaar lang draait Arjan van Leussen op een Mecalac. Sinds ongeveer een jaar is dat het nieuwe model Mecalac 12MTX. Daar bouwde hij voor HD Infratechniek zelf onder meer een vacuüminstallatie op, alsmede gereedschapskisten en spatborden.

(Foto's: Matthijs Verhagen)

Nieuwe giek voor Ahlmann AS 1000

Ahlmann komt met een opvolger voor de populaire AZ 95f. De vernieuwde zwenklader gaat voortaan door het leven als de AS 1000. Het nieuwe model deelt onderhuids veel techniek met het bestaande type, tegelijk oogt het dankzij de gerestylede motorkap en led-verlichting weer helemaal bij de tijd. De belangrijkste technische verandering is de nieuwe giek.

Fotografie: Michel Velderman

Machinist van de maand februari: Davey Kroon en zijn Mecalac 11 MWR

Al vanaf zijn 16e jaar werkt Davey Kroon als ZZP'er met een eigen kraan. Sinds twee jaar is dat een Mecalac 11 MWR, waarmee hij vooral werkzaam is in de bestrating. 'Een topmachine', zo geeft hij aan.

Machinist van de maand november: Laurens van Braak en zijn Mecalac 9MWR

Machinist van de maand november: Laurens van Braak en zijn Mecalac...

Twee machines in één. Zo omschrijft machinist Laurens van Braak (21) zijn Mecalac 9MWR. Op voorspraak van Laurens besloot zijn werkgever aannemingsbedrijf J. van Ingen uit Aalsmeer tot de aanschaf van deze Mecalac. 'Dat is toch top, een werkgever die open staat voor suggesties van het personeel?'

Ook met de wielladerbak staat de 7,5 tons machine zijn mannetje.

Mecalac 7MWR is een echte alleskunner

Een echte alleskunner is de Mecalac 7MWR van W. Ketelaars Bestratingen uit het Brabantse Moergestel. Geen klus te gecompliceerd of machinist Henk van Berk weet er wel een oplossing voor.

Mecalac bouwmachines - alle onafhankelijke informatie

Het aanbod van Mecalac bestaat onder meer uit:

  • multi-grondverzetmachines
  • mobiele graafmachines
  • rupsgraafmachines

Mécanique du Lac
De naam Mecalac is een samentrekking van ‘Mécanique du Lac’. In 1974 werd het bedrijf opgericht in de Franse plaats Annecy-le-Vieux. De fabrieken waar de Mecalac bouwmachines gemaakt worden, bevinden zich in Frankrijk, Duitsland en Turkije. Ahlmann is importeur en leverancier van de grondverzetmachines en graafmachines van Mecalac.

Is een Mecalac machine voor je de juiste keuze?
Wil je materieel van Mecalac kopen, of machines van Mecalac vergelijken met elkaar, klik dan door. Je kunt dan beslissen of een bouwmachine van Mecalac voor je de juiste keuze is. Dit is ongeacht de vraag of je zou kiezen voor het kopen of huren van een machine van Mecalac.

Wat je hier vindt, zijn alle denkbare bijzonderheden over de machines van Mecalac. Wat kunnen ze, waar zijn ze goed in, hoe presteren ze, en wat vinden gebruikers ervan?