Online tool Planmeister 2.0 gelanceerd: praktisch, duurzaam en slimmer

Online tool Planmeister 2.0 gelanceerd: praktisch, duurzaam en slimmer

Bemande en onbemande machines, vakmensen, materialen en grondstoffen: ze zijn overal nodig en planners werken zich een slag in de rondte om ze overal op tijd te krijgen. Planmeister maakt het deze planners een stuk makkelijker door vraag en aanbod overzichtelijk bij elkaar te brengen.

Drie jaar geleden ging de eerste versie van Planmeister online, volgens mede-bedenker Harm Slooff een ‘airbnb voor de grond-weg en waterbouw’. Slooff is zelf werkvoorbereider bij Van der Flier in Winschoten en kent de problemen rond het tijdig regelen van mankracht en materieel bij grote en kleine projecten. Via Planmeister kan iedere planner zien wat er in de directe omgeving te huur is, en ook zijn eigen materieel aanbieden. Inmiddels is Planmeister toe aan zijn tweede editie, die sneller en overzichtelijker is.

Binnenkort online: Planmeister 2.0 In één oogopslag zie je vraag en aanbod van materieel en mankracht.
Binnenkort online: Planmeister 2.0 In één oogopslag zie je vraag en aanbod van materieel en mankracht.

Feedback

“Planners hebben het doorgaans zo druk dat ze continu met de telefoon aan het oor zitten. Daarom hebben we Planmeister 2.0 zó ontwikkeld dat je alles met een muisklik kunt doen. Je hoeft bijna nergens meer iets in te typen”, zegt Slooff.  Planmeister 2.0 zoekt actief mee met de gebruiker die  middels pushberichten zoekers en aanvragers attent maakt op matches die mogelijk interessant zijn.  Het platform wordt de komende tijd gefaseerd uitgebouwd met nieuwe functionaliteiten op basis van de feedback van de gebruikers. Dat zijn er inmiddels meer dan tweeduizend.

Minder kilometers

Harm Slooff is zelf werkvoorbereider bij Van der Fller in Winschoten en kent de markt als geen ander.
Harm Slooff is zelf werkvoorbereider bij Van der Fller in Winschoten en kent de markt als geen ander.

Slooff legt uit dat Planmeister bij elk project een duurzame bijdrage kan leveren. Zo is bij elke aanbieder direct te zien of het om emissievrije machines gaat. Dat zijn er inmiddels ruim 1100. Minstens zo belangrijk is het terugdringen van transportkilometers.  “Nog veel te vaak worden bij GWW-projecten mensen en machines van heinde en verre aangevoerd. Met Planmeister kun je in een oogopslag zien wat er in de buurt te huur is. Dat scheelt enorm in het aantal transportkilometers. Je kunt als eigenaar je machines namelijk aanbieden vanaf de standplaats, wat niet per sé altijd de plek is waar je als bedrijf gevestigd bent. Heb je als Gelders bedrijf een rupsgraafmachine draaien in Friesland, dan kun je die machine als hij klaar is ook weer voor een andere klus in die regio laten inhuren. In feite is het heel logisch, alleen was het voorheen lastig om dat allemaal qua logistiek en planning voor elkaar te krijgen.”

Op de netwerkavonden van Planmeister leren gebruikers elkaar kennen.
Op de netwerkavonden van Planmeister leren gebruikers elkaar kennen.

Netwerkavonden

Naast het deelplatform organiseert Planmeister viermaal per jaar een netwerkavond. Gezellig en erg nuttig, legt Slooff uit. “Het systeem werkt op basis van gunnen en vertrouwen. Als je elkaar niet kent, is het lastig zakendoen. Je moet elkaar een keer in de ogen hebben gekeken om te weten aan wie je je materiaal verhuurt. Door vier keer per jaar met z’n alleen bij elkaar te komen met een biertje en een bitterbal, creëren we een groep van vakmensen die elkaar kent en van elkaars kennis en materieel gebruikmaakt. We zijn begonnen met dertig bezoekers, en bij de laatste avond waren het er al ruim driehonderd!”

Dit artikel wordt gesponsord door Planmeister.