Instagrid is een jong Duits bedrijf dat zich onder de succesvolle scale-ups mag scharen. Dat wil zeggen dat het nog niet zo lang bestaat maar ondertussen al wel de opstartfase is ontgroeid. Zowel qua omvang, status als qua product. Om precies te zijn is het bedrijf in 2018 opgericht door twee dertigers die hun sporen hebben verdiend bij een grote Duitse speler op het gebied van accutechniek. Met die ervaringen en expertises stelden ze zich ten doel om zoals ze zelf zeggen, ‘een draagbaar duurzaam stopcontact’ voor iedere professional te ontwikkelen. Met hun oplossing genaamd ‘One’, bieden ze een snelle, handzame, veilige en voordelige tijdelijke stroomvoorziening. Eentje met zeer geavanceerde en gepatenteerde batterijtechniek aan boord die uniek is in het vakgebied. Met een continu vermogen van 3.600 Watt en een maximaal vermogen van 18.000 Watt, kun je hier moeiteloos zwaar gereedschap op aansluiten. Voor de techneuten onder ons, met behulp van de One kun je bijvoorbeeld met een diamantboor 32 gaten boren in beton met een diameter en diepte van 150 mm, of 89 elektrodes van 2,5 mm oplassen met een lasapparaat.
Praktisch en uniek
De Instagrid One is niet zomaar een draagbare batterij. Volgens Sander Spoolder, verantwoordelijk voor Instagrid in de Benelux, is de One de eerste batterij voor professionele gebruikers zonder compromissen. “Alle andere oplossingen zijn minder krachtig, minder robuust en/of minder handzaam. Onze One heeft het formaat van een kleine koffer (420 x 210 x 420 mm) en weegt slechts 20 kilo. Dat betekent dat je ‘m letterlijk overal mee naar toe kunt nemen. Bovendien kun je ‘m eenvoudig en snel opladen. Een lege One is in twee tot tweeëneenhalf uur volledig opgeladen en gereed voor vele uren werk. Opladen kan ook onderweg in een voertuig op weg naar de volgende klus. De One is daarmee perfect als stroombron in een voertuig én op de werkplek. 87% van onze klanten heeft genoeg aan een volle lading per werkdag!”
Geavanceerde veilige techniek
Spoolder benadrukt tegelijkertijd dat het idee van een professionele batterij niet uniek is. “Dat is het concept van onze omvormers daarentegen wel. Het gros van de aanbieders combineert batterijen met een losse hardware omvormer. In het geval van de One gebruiken we diverse micro-omvormers ter grootte van een 10 Eurocent muntstuk die geïntegreerd zijn in het besturingssysteem van de batterijcellen. Dit betekent onder meer dat wij geen verbindingen nodig hebben die gestabiliseerd en actief gekoeld moeten worden. Hierdoor zijn geen onnodige openingen nodig met een spatwater- en stofdichte behuizing (IP54+) als resultaat. Veiligheid is onze grootste prioriteit, de One is voorzien van een klasse 2 dubbele isolatiebewaking en voldoet aan de internationale IEC 61140 veiligheidsstandaard.”
Volwaardig alternatief voor aggregaat
Met 18.000 Watt piekvermogen en 3.600 Watt continu, en een capaciteit van 2.074 Wh (2,1 kWh) is de kleine krachtpatser volgens Instagrid een volwaardig alternatief voor een aggregaat op fossiele brandstof. “Met onze One heb je voor €3.450 een serieuze draagbare batterij met een total cost of ownership die 80 procent lager ligt dan een vergelijkbaar aggregaat. Niet zo gek dus dat er wereldwijd al ruim 40.000 gebruikers zijn. En dan heb ik het voordeel van de van toepassing zijnde MIA/Vamil regeling nog niet eens meegerekend.”
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sander Spoolder via sander.spoolder@instagrid.co of 06-41731521.
Dit artikel is gesponsord door Instagrid.